Bliv klar til sport efter korsbåndsskade

Har du oplevet at blive korsbåndsskadet? Desværre er det en skade, der er meget alment kendt i sport, og specielt i sportsgrene med kontakt og mange retningsskift er det noget, man ofte ser. Det gælder for eksempel i håndbold, hvor der desværre ses flere korsbåndsskader end i de fleste andre sportsgrene. Fælles for alle ledsbåndsskader er, at de tager lang tid om at hele – og der er brug for god støtte, når man vender tilbage til sporten.

Med en knæskinne til korsbåndsskade er du lidt bedre rustet. Det er nødvendigt at fiksere knæet efter operation eller hvis du er konservativt behandlet, da knæet skal holdes så meget i ro som muligt. Desuden vil du i starten blive bedt om at aflaste med krykker, så der er tid til ro og heling. Efterhånden vil du skulle lægge mere og mere vægt i det – men det kan være en svær tilvænning.

Forskellige typer af skinner

Der findes mange forskellige typer af skinner til korsbåndsskadede. Nogle er beregnet til efter operationen, hvor der er brug for at kunne regulere på, hvor mange grader, knæet kan bøjes, når man har den på, mens andre er tiltænkt et senere stadie i forløbet, hvor man er begyndt at bruge knæet igen. Desværre ses det nogle gange, at folk, der en gang er blevet korsbåndsskadet, desværre oplever det igen.

I disse tilfælde er det nødvendigt at tænke præventivt og sørge for, at man får støttet knæet så godt som muligt i sin sport – altid. Derfor er det en god idé at have en knæskinne, der forhindrer knæet i at komme ud i de stillinger, hvor risikoen for, det går galt, er størst. Det kan være noget, man skal vænne sig til at spille eller dyrke sport med, men på den lange bane er det formentlig det, der giver dig muligheden for at dyrke sporten.