Indretning af kontor

Hvis du arbejder på kontor, eller generelt har et stillesiddende arbejde, så ved du, hvad indretningen betyder. Mange er blevet bekendt med ordet ”hjemmekontor” i løbet af pandemien. Er det er kontoret på arbejdspladsen, der trænger til et løft efter så meget hjemmearbejde? Eller det er hjemmekontoret? I begge tilfælde skal du finde ud af, hvordan du bedst indretter kontoret. Her får du nogle punkter, som er gode at have med, og som er essentielle for kontoret. Kontoret skal nemlig være et rart sted, for det er her, vi tilbringer hele vores arbejdsdag.

Det helt rigtige bord og stol

Der er selvfølgelig de helt essentielle, umiddelbart lavpraktiske elementer i kontoret. Gode kontorstole er dog ikke så lette at finde som man skulle tro. For at undgå ryg- og skulderproblemer skal kontorstolen understøtte den gode holdning, og ”tvinge” en til at sidde godt dagen lang. Det er derfor heller ikke alle, der nødvendigvis skal have den samme stol. Det er en smagssag, og derfor et møbel, der skal afprøves. Ud over stolen er det selvfølgelig det dertilhørende bord. Et hæve-sænke bord er ideelt til kontoren. Det indbyder til, at man kan stå op noget af dagen, hvilket er sundt for kroppen. Investerer man i sådan et bord er det derfor også vigtigt rent faktisk at udnytte den mulighed. Hæve-sænkebordet tilbyder desuden, at man kan indstille bordet i den helt rigtige siddehøjde.

Æstetikken på kontoret

Hvis kontoret kun består af bord og stol bliver det et lidt kedeligt sted. Det er derfor også vigtigt at tilføre lidt farve. Man kan muligvis male en væg. Hvis man ikke ønsker en så gennemgribende forandring kan lidt god kunst gøre tricket. Det handler bare om at være kreativ, og skabe en rum, som er indbydende. Kontoret skal være et rum, som man synes er rart at være i. Her må man ikke undervurdere, hvor vigtigt æstetikken er.