Få dit eget apotekerskab

En uundgåelig del af at være forældre er, at du kommer til at opleve, at dine børn bliver syge. Ikke nødvendigvis alvorligt syge, men der er altid en influenza i omløb i skolen, eller lus der spreder sig i børnehaven. Det er derfor godt, altid at være forberedt på lidt af hvert, da det langt fra er alle typer for ubehag, som kræver et lægebesøg. Forbered dig derfor godt, og skaf dit eget lille apotekerskab i hjemmet.

Når der skal måles feber

Et sådant skab behøver ikke være meget større end et ildfast fad, og kan i de fleste hjem nemt monteres på badeværelset. Har du ikke plads på væggen, vil en skuffe også fungere helt fint. Et essentielt værktøj at have i skabet er et øretermometer eller numsetermometer. Hver gang dit barn siger at det føler sig lidt sløj, kan du da hurtigt måle en temperatur for at se, om det drejer sig om feber, eller blot et ønske om en fridag. At lægge en hånd på panden er selvfølgelig altid en god indikator for, om noget er galt, men et termometer giver alligevel et noget mere præcist svar på problemstillingen.

Redskaber til hverdagens strabadser

Indledningsvist blev der nævnt lus, som også er svært at undgå, når man har småbørn. Sørg derfor for altid at have en lusekam liggende, i tilfælde af at uheldet skulle være ude. Disse kan tit købes i sæt, hvor der ligeledes medfølger en lille lup, så det bliver nemmere at se de små bæster. Udover feber og lus, vil dit barn også komme ind med skrammer og sår, når det har været ude og lege. Her er det altid godt at have et stort sortiment af plastre i diverse former og størrelser, som kan dække disse sår. Køb gerne plastre med prinsesser eller monstre på, så dit barn synes det er sjovere at gå med.