Hvordan kan man søge om erstatning for en patientskade?

Hvis du har pådraget dig en skade som følge af en undersøgelse, behandling, operation eller brug af medicin i det danske sundhedsvæsen, er der en god chance for, at du kan få en erstatning for dette.

De fleste ved, at det er muligt at søge om erstatning, men det er ikke alle, der ved, hvad de skal gøre, hvis de har et ønske om at søge erstatning for en skade.

Som sådan er der ikke noget, der stopper én i at gøre det selv, men det vil være en god idé at få hjælp fra en patientskade advokat, som har erfaring med at føre denne type sager.

Det er ikke altid, at du kan få erstatning

Når du beslutter dig for, at du vil søge om at få erstatning for en skade, er det vigtigt, at du er klar over, at det ikke er altid, at det er muligt. Du skal derfor være indstillet på, at det kan vise sig at være tilfældet.

Dog ses der en klar tendens til, at der i de seneste år har været flere og flere sager, der er faldet ud til patientens fordel. Derfor er det helt afgjort værd at tage et kig på sine muligheder for erstatning.

Som der også er givet udtryk for før, så er det en god idé, at du får hjælp af en advokat, der har stor erfaring med denne type sager, da det giver dig en større chance for at få erstatning.

En advokat kan vurdere, om du har en sag

Inden du kaster dig ud i at føre en sag, er det en god idé at få en advokat til at vurdere, om du faktisk har en sag. Der er nemlig ikke nogen grund til at sætte en masse i gang, hvis du ikke har en sag.

I og med, at det kan være svært for dig at vurdere, om det er tilfældet, er det en del, der bør overlades til en advokat med rette speciale. Han eller hun vil nemlig have erfaring fra andre sager, og kan derfor vurdere din sag.

Her er det vigtigt at nævne, at det i de fleste tilfælde ikke vil koste dig noget. Det er først, hvis du beslutter dig for, at du vil gøre noget ud af din sag, at du skal være klar til at betale for det.

Mange får større erstatning med advokathjælp

I og med, at det som sådan ikke er et krav, at man får hjælp af en advokat, hvis man gerne vil søge om erstatning efter en patientskade, er der mange, der tøver med at gøre dette.

Det er ærgerligt, at det forholder sig på denne måde, da der er mange, der oplever, at de får en større erstatning, end de havde regnet med, fordi de valgte at lade en advokat stå for deres sag.

Har du pådraget dig en skade, der gør, at du kan få en erstatning, vil du sandsynligvis gerne have det størst mulige beløb udbetalt. Er det tilfældet, skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal lade en advokat føre din sag for dig.