Har du en depression?

Har du i en længere periode ikke haft det godt psykisk? Tænker du på, om du har en depression? Det kan det meget vel være. En depression betegnes som en psykisk lidelse, hvilket kan virke som en skræmmende mærkat. Det kan gøre det endnu sværere at erkende, at du måske lider af en depression. Dog bør du alligevel opsøge egen læge eller en psykolog for at få hjælp.

Hvad er symptomerne på en depression?

Hvis du er i tvivl i forhold til, om du lider af en depression, kan du prøve at tænke over, om du har følgende symptomer:

  • Nedtrykthed
  • Nedsat lyst og interesse
  • Mindre energi
  • Generel træthed i hverdagen. 

Har du haft en eller flere af ovenstående symptomer i to sammenhængende uger, bør du få hjælp til at komme videre. Det kan du gøre ved at kontakte en psykolog, som også kan be- eller afkræfte, om du har en depression. 

Få den rette hjælp fra en psykolog

Det er på ingen måde en sjov situation at lide af en depression. Du bør derfor ikke skamme dig over at få hjælp af en psykolog i København eller en psykolog fra en anden by i nærheden af din bopæl. Faktisk er det noget af det bedste, du kan gøre for dig selv og de personer, der holder af dig. 

Vælger du at gå til psykolog, har du gjort et kæmpestort skridt mod at få det bedre. Psykologer er nemlig uddannede med henblik på blandt andet at hjælpe personer, der har en depression.