Få sundere elever i skolen

Folkeskolen skal i dag stå for en stor del af elevernes almene dannelse. Skolen har blandt andet pligt til at undervise eleverne i sundhed. Dog bør undervisningen ikke stå alene. Den bør følges op af en række andre tiltag, som er til gavn for børnene. Men hvad kan skolen gøre for, at børnene helt naturligt bliver påvirket til at blive sundere?

Drikkevandsfontæner

Det er en rigtig god idé, hvis en skole har flere drikkevandsfontæner placeret forskellige steder. Det skal være nemt for eleverne at benytte en drikkevandsfontæne uanset, hvor på skolen de befinder sig. 

Fontænerne skal stå synligt, så alle elever hele tiden bliver mindet om, at de kan slukke tørsten i vand i stedet for i saftevand, juice, kakao m.m. Find drikkevandsfontæner til skoler her.

En udfordrende legeplads

En del skoler har ikke den mest optimale legeplads for eleverne. Mange steder er der en gammel og meget slidt legeplads, som ikke er særligt inspirerende. Hvis eleverne skal få lyst til at røre sig i frikvarteret, bør legepladsen være indbydende. Derudover bør den være forsynet med masser af sjove og udfordrende legeredskaber.

Kantine med sund og nærende mad 

Hvis der er en kantine, hvor eleverne kan komme og købe mad, bør maden naturligvis afspejle, at skolen går op i elevernes sundhed. Der bør derfor serveres sund og nærende mad, som eleverne finder lækkert at spise. 

Serveres der eksempelvis kage i kantinen om fredagen, bør den være sund. Dog skal den naturligvis stadigvæk smage af kage. Der findes masser af glimrende sunde opskrifter med lækre kager, som eleverne vil spise med glæde.