Kosttilskud kan give mening, hvis du er gravid

Som gravid er der en række kosttilskud, du kan tage for at få den næring, der er nødvendig både for dig og dit barn. Vigtigt er det dog, at du ikke bare begynder at indtage en masse forskelligt uden at have snakket med en læge først. Folsyre vil gravide typisk tage som kosttilskud, fordi det er svært at få nok via kost alene. Fostret skal bruge folsyre, da det reducerer faren for medfødte misdannelser.

Søger du kosttilskud til gravid? Måske kan du bruge D-vitamin

Søger du kosttilskud gravid, er der også andet end vitaminet folsyre, som du i samråd med en læge kan vælge at indtage. Bl.a. er der andre vitaminer til gravide, som du kan overveje at indtage som kosttilskud. D-vitamin kan du måske med fordel vælge at tage som et kosttilskud, da det gør det nemmere for kroppen at optage kalcium, hvilket bliver brugt flittigt til både dine og barnets knogler.

Jernkapsler kan måske være gode at indtage

Jernkapsler kan faktisk også komme på tale under graviditet, siden gravide nemt kan komme til at have et underskud af jern i kroppen, hvilket bl.a. bruges i blodet. Men igen: Begynd ikke at fylde dig selv op med alt muligt inden for kosttilskud, før du har snakket med en læge. Visse næringsstoffer bør du hverken få for lidt eller for meget af. Og overskrid aldrig et kosttilskuds anbefalede dosering.

Kosttilskud kan kun være et supplement til kosten

Husk i øvrigt at kosttilskud ikke kan erstatte en sund og varieret kost. Kosttilskud kan blot være et supplement til de næringsstoffer, du allerede får via kosten. I tilfældet med folsyre kan tilskuddet ligefrem vise sig at være et nødvendigt supplement for, at fostret udvikler sig normalt. Under alle omstændigheder bør du lige snakke med en læge. Men tjek udvalg med de forskellige tilskud online.